GSS Prenj Konjic od sinoć u akciji spašavanja

Tragaju za nestalom osobom na planini Zvekuša

Članovi GSS Prenj Konjic od sinoć učestvuju u potrazi za jednom osobom na lokalitetu planine Zvekuša. Potvrdio nam je to jutros član GSS Prenj, Edi Balić, koji je rekao da su sinoć dobili dojavu oko 23 sata i po dojavi izašli na teren.

“Sinoć oko 23 sata zaprimili smo dojavu da je nestala jedna osoba na Zvekuši. Članovi GSS Prenj izašli su odmah na teren. Naime, čovjek je jučer otišao sa kravom od kuće, ali se sinoć krava vratila sama, njega nije bilo. Potraga traje od sinoć, teren je nepristupačan, brdovito i šumovito je, ali pomoć u potrazi uskoro će nam pružiti i članovi GSS Novi Grad Sarajevo” rekao nam je Balić.

Komandir Operativnog centra Policijske uprave Konjic Ismail Kadić je izjavio da se sinoć Policijskoj stanici Konjic u 22:15 sati obratio N. A. i prijavio da je Ć.Z. (1943.) u toku dana sa planine Zvekuša otišao u mjesto Džepi, odakle je sinoć krenuo prema Zvekuši, ali nije došao do svoje kolibe na Zvekuši.

Obavještena je GSS, čiji su pripadnici izašli na teren i cijelu noć pretraživali teren bezuspješno, još uvijek nije pronađen. Kontaktirali smo GSS ponovo, njihova akcija je u toku, pet pripadnika, prema našim informacijama se nalazi na terenu, a biće upućeno još dodatnih pripadnika. Oni će raditi na toj relaciji, na pretrazi od Zvekuše do Džepa, da ga pronađu. Do sada je to bezuspješno. Po dobijanju novih informacija, obavijestićemo vas“ – izjavio je Kadić.   

Foto: Edi Balić

Uskoro više informacija.

radiokonjic.ba

[email protected]

09.09.2023.

radiokonjic.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima