Obvezna registracija vozila u Federaciji BiH poskupljuje čak i do 100 KM

Od subote će u Federaciji BiH cijena registracije vozila biti veća za 6,2 posto. Iz Agencije za nadzor osiguranja FBiH su rekli da se osnovna premija povećava sa sadašnjih 396 KM na 420,55 KM.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto zatražio je smjenu rukovodstva Agencije za nadzor osiguranja FBiH po saznanju da je ova agencija poskupila registraciju vozila izmjenom Odluke o načinu utvrđivanja tarife premije i cjenovnika za osiguranje vlasnika vozila od odgovornosti za štetu prouzrokovanu trećim osobama.

Na ovaj način premija osiguranja od automobilske odgovornosti, koja je obvezna za sve vlasnike vozila u FBiH, poskupljuje čak i do 100 KM.

”Neobično je da zagovarači jačanja države rade na svoju ruku i ovako bitne odluke donose bez konzultacija s državnom razinom, posebno imajući u vidu da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uređuje dio ove oblasti. Razumljiva je zabrinutost i opravdano negodovanje građana Federacije BiH”, rekao je ministar Forto.

Društva za osiguranje u Federaciji Bosne i Hercegovine su u obavezi od subote 16. 9. police autoodgovornosti izdavati u skladu s ovim izmjenama

 

Objava Obvezna registracija vozila u Federaciji BiH poskupljuje čak i do 100 KM pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima