Proizvod Neće Sam Da Se Proda, Potrebna Mu Je Reklama

Zamišljamo – kako bi bilo da se proizvodi prodaju sami od sebe, da nije potrebno ulagati u njihovu promociju i da se prodavci ne muče da ubede kupca da je baš to proizvod za njih.

Zvuči, najzad, kao neverovatno, ali setite se nekih brendova kojima reklama nije potrebna da bi bili najpopularniji i najprodavaniji.

Koliko puta ste za neki proizvod pomislili: “Zašto ovi toliko ulažu u marketing i reklamu, kad ga svi ionako kupuju?”

Ne bi trebalo da vas to zavara pa da pomislite da bilo koji proizvod može bez reklame, pa čak ni onaj najprodavaniji. Na kraju, najprodavanovaniji je možda baš zato što je reklama postala sastavni deo brenda.

Važnost reklame u svetu trgovine

I ne samo u svetu trgovine, već i u gotovo svim drugim delatnostima, reklama je nešto bez čega se ne mogu zamisliti marketinške aktivnosti danas.

Reklamira se sve i svugde – prostora je mnogo, proizvoda je mnogo pa nije lako zavredeti pažnju klijenta i potencijalnog kupca.

Načini reklamiranja

Reklamiranje na samoj radnji ili lokalu u kom obavljate posao je možda prvi način da postanete vidljivi svojoj okolini.

Takođe, ono što na lokalno  nivou možete uraditi za reklamiranje, recimo, svog proizvoda jeste da date oglas koji će zajedno sa ostalima činiti liflet koji se deli po sandučićima ili kači na oglasne table.

Ukoliko pak želite da se za vas pročuje i malo dalje, tu treba primeniti i druge metode. Jedna od njih je štampanje reklamnog materijala koji ćete deliti u rejonima koji bi za vas mogli biti ciljna grupa.

Tu uglavnom ulogu preuzimaju flajeri, odnosno leci, koji sadrže sve bitne informacije o onome što se prodaje. Medije kao što su internet, televizija i radio ostavljamo s namerom za kraj.

Poznato je da je takav medijski prostor preskup, te nije svima dostupan za reklamiranje. Naravno, ukolilo firma koja određeni proizvod hoće da reklamira lepo posluje i može sebi da priušti takvu vrstu reklame, to bi bio pun pogodak.

Kako reklame utiču na prodaju proizvoda kao što su rolo zavese za prozore 

Da bismo određeni proizvod prodali, u konkretnom primeru koji smo uzeli rolo zavese za prozore, reklama je nužna kalo bismo drugima, a naročito potencijalnim kupcima postali vidljivi.

Preko reklame kupci mogu lakše da saznaju ono najvažnije o našem  proizvodu, što će ih zainteresovati i nagnati da se i više informišu i, na kraju, odluče za naš proizvod.

Jer, uglavnom ima mnogo onih koji se bave prodajom istog proizvoda u okolini, a treba i boriti se sa konkurencijom koja u svom asortimanu ima proizvod koji baš mi planiramo da plasiramo na tržište.

Dakle, potrebno je prvo da svi čuju za naše rolo zavese za prozore, da kupce privučemo kvalitetom i cenom, u šta mogu da se uvere prilikom posete našem prodajnom mestu.

Tu će možda i doneti odluku o svojoj kupovini, ali i upoznati se sa ostalim asortimanom koji nije bio deo reklame (ostale vrste zavesa, usluge montaže i servisiranja stolarije, pa čak i prodavanje nekih drugih proizvoda uz to).

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima