Sutra počinje 12. internacionalni turnir “Woman Konjic Cup 2023”

ŽKK “Konjic” organizuje internacionalni turnir “Woman Konjic cup 2023” koji počinje sutra, a trajat će do 17. septembra.

Ovaj turnir proteklih 12 godina u našem gradu je okupio košarkašice iz Bosne I Hercegovine ali i bivše Jugoslavije. Na ovogodišnjem turniru u Konjicu će zaigrati 6 pionirskih i 4 juniorske ekipe, a iz kojih gradova dolaze saznali smo u razgovoru sa trenerom ŽKK “Konjic” Edinom Ravnjakom.

“Prvi put dolazi ekipa iz Beograda, zatim ekipe iz Zadra, Dubrovnika, naši gosti iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle, tako da će vikend pred nama biti bogat ženskom košarkom..Kada smo počeli ovu priču nismo očekivali da će biti internacionalnog karaktera, uglavnom je to bio jednodnevni turnir u kojem su učestvovali naši prijatelji iz Mostara, Sarajeva i Zenice, ali kako u životu tako i na sportskom planu težili smo napretku, pa je tako posljednjih nekoliko godina ŽKK “Konjic” organizator internacionalnog turnira. Organizovati nešto takvo, zaista nije lako.”

Iako organizacija ovakvog turnira nije laka, te  iziskuje mnogo vremena i strpljenja, dokaz da se isplati i da je ŽKK “Konjic” dobar organizator su ekipe koje se na ovaj turnir i u naš grad rado vraćaju, za kraj je poručio trener Ravnjak.

14.09.2023.

radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima